Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Werkwijze

Voor het vervaardigen van alle soorten gebitsprothese werk ik met de modernste technologieën op tandprothetisch gebied. Uw kunstgebit wordt digitaal vervaardigd. Met de intra orale mondscanner maak ik een digitale afdruk van uw huidige gebitsprothese en of uw kaken. Door de hoge resolutie en de hoeveel foto’s per seconde werkt dit zeer nauwkeurig. In sommige gevallen is het zelfs niet meer nodig om een afdruk te nemen, dit geldt vooral voor de bovenkaak. Heeft u angst voor happen of heeft u bijvoorbeeld COPD waardoor het lastig is voor u om te happen? Neem contact op en ik bekijk en bespreek de mogelijkheden met u.

Digitaal vervaardigde gebitsprothese

Voordelen van een digitale werkwijze

  • Binnen 2,5 week een nieuwe gebitsprothese
  • Tot 8x sterker kunstgebit dankzij gebruik van de laatste innovaties
  • Overnemen van bestaande prothese-opstelling in nieuwe gebitsprothese behoort tot de mogelijkheden
  • Perfecte pasvorm
  • Door digitale back-up behoud van uw gegevens voor eventuele vervangingsprothese of reserveprothese
  • Mogelijkheid om uw naam in de prothese te zetten (vaak komt dit voor bij mensen die onder begeleiding wonen)

Soorten gebitsprotheses en behandelplan

Er zijn diverse soorten kunstgebitten: immediaat prothese, volledige gebitsprothese, gedeeltelijke gebitsprothese of een klikgebit (op steg of locators). Door de digitale, efficiënte werkwijze heeft u in twee tot drie afspraken een nieuwe gebitsprothese. Voor de diverse soorten kunstgebitten stel ik een specifiek behandelplan op. Meer informatie leest u bij de desbetreffende behandeling. In het algemeen bestaat een behandelplan uit de volgende afspraken:

Icoon bij stappen Afspraak 1: intake en scan

Tijdens uw eerste afspraak voeren we een intakegesprek en bespreken wij uw wensen. U bent ook in de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Op basis hiervan zal ik aangeven welke mogelijkheden er zijn en wat u kunt verwachten.

Vervolgens verzamel ik alle data door (indien nodig) het nemen van een afdruk en maak ik een scan van uw kaken en uw oude prothese. Ik leg vast hoe uw tanden en kiezen op elkaar komen (beetbepaling). U kunt zelf aangeven wat de gewenste kleur is van de tanden en welke opstelling u wenst. Op basis hiervan maak ik uw digitale (AvaDent) kunstgebit op maat. Deze afspraak duurt maximaal 60 minuten.

Icoon bij stappen Afspraak 2: plaatsen kunstgebit

Na twee weken is uw kunstgebit klaar! Draagt u geen implantaten dan zal de afspraak maximaal een 30 minuten duren. Draagt u implantaten dan duurt de afspraak maximaal 60 minuten.
Samen kijken we of uw nieuwe prothese goed past en alles naar wens is. Door de digitale precisie zit de gebitsprothese in de meeste gevallen direct goed en kan deze geplaatst worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan voer ik kleine aanpassingen direct door.

Icoon bij stappen Afspraak 3: nazorg/controle

Mocht u na het dragen toch nog onverhoopt klachten hebben? Kom dan langs voor een controleafspraak. Ik doe mijn uiterste best om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat u tevreden bent. Ook als u geen klachten hebt, is het noodzakelijk om tweejaarlijks uw prothese te laten controleren. Uw kaak kan bijvoorbeeld slinken waardoor de prothese niet meer optimaal past. Dan is het rebasen van de prothese een mogelijkheid.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Plan een afspraak in. Wilt u meer informatie? Bekijk de behandelingen die ik uitvoer of neem vrijblijvend contact op.

© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks