Uw specialist in digitale gebitsprotheses
Overstappen op een kunstgebit wordt aangeraden als u veel tanden en kiezen mist of als uw eigen gebit door bijvoorbeeld tandbederf of ziekte niet meer te redden is. Heeft u interesse in een nieuw kunstgebit? U kunt kosteloos bij Tandprothetische praktijk Novotny terecht voor een vrijblijvend advies. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts.
Een gebitsprothese is maatwerk, waarbij uw wensen, functionaliteit en esthetiek centraal staan. De prothese vervaardig ik digitaal. Met ruim 24 jaar ervaring geef ik u graag de nodige informatie over een nieuwe prothese en bespreek ik uw wensen en de mogelijkheden met u.
Digitaal vervaardigde gebitsprothese
Wilt u een afspraak maken bij onze praktijk in Hilversum voor een nieuw, digitaal vervaardigd kunstgebit? Gebruik hiervoor onderstaande button of bel ons op telefoonnummer 035 87 95 171 .
Draagt u al een gebitsprothese? Dan is het van belang om uw kunstgebit iedere 5 jaar te vervangen voor een nieuwe. De kaak blijft immers veranderen. Het slinken van de kaak is een natuurlijk proces, hierdoor kan uw prothese losser gaan zitten. Dit kan pijnklachten geven. Het kunstgebit slijt af, het kauwvermogen verminderd en de kans op breken neemt toe. Na deze periode is het daarom goed om een nieuw kunstgebit aan te laten meten die goed aansluit op de kaak. Zo kunt u ook na deze periode ongestoord blijven lachten, eten en genieten van de mooie momenten van het leven. Na 5 jaar zal ook de verzekering bijdragen in een vergoeding.
Draagt u een immediaat prothese? Deze prothese wordt ook wel noodprothese-, tijdelijke- of eerste prothese genoemd, omdat u deze voor een tijdelijke periode van 6 maanden draagt . De noodprothese wordt direct geplaatst na het trekken van uw eigen tanden en kiezen. Na deze periode is uw kaak voldoende hersteld van de ingreep en wordt uw noodgebit vervangen voor een definitief kunstgebit die perfect aansluit op uw kaken.
Ik vervaardig een kunstgebit met behulp van de laatste technologieën op tandprothetisch gebied. U krijgt een digitaal ontworpen prothese die met de grootse zorg en nauwkeurigheid is gemaakt en de meest optimale pasvorm heeft. Binnen 2.5 week kan ik bij u een op maat gemaakt kunstgebit plaatsen. Hieronder leest u meer over de werkwijze en het behandelplan voor het vervaardigen van uw nieuwe kunstgebit.
Tijdens uw eerste afspraak voeren we een intakegesprek en bespreken wij uw wensen. U bent ook in de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Op basis hiervan zal ik aangeven welke mogelijkheden er zijn en wat u kunt verwachten.
Vervolgens verzamel ik alle data door (indien nodig) het nemen van een afdruk en maak ik een scan van uw kaken en uw oude prothese. Ik leg vast hoe uw tanden en kiezen op elkaar komen (beetbepaling). U kunt zelf aangeven wat de gewenste kleur is van de tanden en welke opstelling u wenst. Op basis hiervan maak ik uw digitale (AvaDent) kunstgebit op maat. Deze afspraak duurt maximaal 60 minuten.
Na 2 weken is uw volledige kunstgebit klaar. Tijdens deze afspraak van zo’n 30 minuten wordt uw gebitsprothese geplaatst. Samen kijken we of uw nieuwe prothese goed past en alles naar wens is. Door de digitale precisie zit de gebitsprothese in de meeste gevallen goed en kunt u naar huis met uw nieuwe gebitsprothese. Mocht dat niet het geval zijn, dan voer ik kleine aanpassingen direct door.
Mocht u na het dragen van uw nieuwe kunstgebit toch nog onverhoopt klachten hebben. Kom dan langs voor een controleafspraak. Ik kijk hoe ik het voor u kan oplossen. Het verwijderen van drukplekken behoort tot mijn service. Ook als u geen klachten hebt, is het advies om tweejaarlijks uw gebitsprothese te laten controleren. Uw kaak kan bijvoorbeeld slinken waardoor de prothese niet meer optimaal past.
Een conventionele (gewone) prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Het overige deel van 25% is de eigen bijdrage. Deze kan gedeeltelijk tot geheel worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering.
Naast de eigen bijdrage geldt er het verplichte eigen risico van € 385,- per jaar (tot 2026). Zie opmerking over het eigen risico.
Lees meer over kosten en vergoedingen