Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Kunstgebit

Als u veel tanden of kiezen mist, voelt u zich wellicht onzeker en durft u misschien zelfs niet meer breeduit te lachen. De ontbrekende tanden of kiezen beïnvloeden uw leven en dat is zonde. Bij Tandprothetische praktijk Novotny helpen we u graag weer aan een stralende glimlach door middel van een digitaal vervaardigd kunstgebit. Een gebitsprothese is maatwerk, waarbij uw wensen, functionaliteit en esthetiek centraal staan. De prothese vervaardigen we digitaal. Met ruim 24 jaar ervaring geven we u graag de nodige informatie over een nieuwe prothese en bespreken we uw wensen en de mogelijkheden met u.

Bent u benieuwd geworden naar wat we voor u kunnen betekenen of wat de voordelen zijn van een digitaal vervaardigd kunstgebit? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak.

Bel ons  Afspraak maken

Wanneer stapt u over op een kunstgebit?

We raden aan om over te stappen op een kunstgebit als u veel tanden en kiezen mist of als uw eigen gebit door bijvoorbeeld tandbederf of ziekte niet meer te herstellen is. Heeft u interesse in een nieuw kunstgebit voor uw boven- en/of onderkaak? Plan dan kosteloos een vrijblijvend adviesgesprek in bij Tandprothetische praktijk Novotny. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts.

Wanneer vervangt u uw bestaande gebitsprothese?

Draagt u al een gebitsprothese? Dan is het van belang om uw kunstgebit iedere 5 jaar te vervangen voor een nieuwe. De vorm van de kaak blijft immers veranderen. Het slinken van de kaak is een natuurlijk proces, waardoor uw prothese losser kan gaan zitten. Dit kan pijnklachten geven. Het kunstgebit slijt af, het kauwvermogen vermindert en de kans op breken neemt toe. Na deze periode is het daarom goed om een nieuw kunstgebit aan te laten meten die weer goed aansluit op de kaak. Zo kunt u ook na deze periode ongestoord blijven lachen, eten en genieten van de mooie momenten van het leven. Na 5 jaar zal ook de verzekering bijdragen in een vergoeding.

Wanneer vervangt u uw noodprothese voor een definitief kunstgebit?

Draagt u een immediaat prothese? Deze prothese wordt ook wel noodprothese-, tijdelijke- of eerste prothese genoemd, omdat u deze voor een periode van 6 maanden draagt. De noodprothese wordt direct door de tandarts of kaakchirurg geplaatst nadat hij of zij uw eigen tanden en kiezen heeft getrokken. Na 6 maanden is uw kaak voldoende hersteld van de ingreep en vervangen we uw noodgebit voor een definitief kunstgebit dat perfect aansluit op uw kaken.

Voordelen digitaal vervaardigd kunstgebit

  • Minder happen of in sommige gevallen is het zelfs niet nodig
  • Sneller: in 2 afspraken een nieuw kunstgebit
  • Meer comfort: vanwege perfecte pasvorm
  • Geen zwarte tandrandjes
  • Tot 8x sterker
  • Overname van bestaande opstelling kunstgebit behoort tot de mogelijkheden

Wilt u een afspraak maken bij onze praktijk in Hilversum voor een nieuw, digitaal vervaardigd kunstgebit? Neem dan telefonisch contact met ons op of maak een afspraak.

Bel ons  Afspraak maken

Over tandprotheticus Christiaan Novotny

“Mijn naam is Christiaan Novotny en sinds 1999 ben ik werkzaam binnen de mondzorg. Ik ben gestart bij een tandtechnisch laboratorium als tandtechnieker/tandtechnicus. Mijn interesse lag vooral in het vervaardigen van de verschillende soorten kunstgebitten. Daarom heb ik besloten om mij hierin volledig te specialiseren. Hiervoor heb ik twee studies afgerond. In 2007 ben ik als gediplomeerd en erkend tandprotheticus mijn eigen Tandprothetische Praktijk Novotny gestart, waar ik erg trots op ben en met veel plezier werk.”

Lees meer over Christiaan

 

Behandelplan kunstgebit

We vervaardigen een kunstgebit met behulp van de laatste technologieën op tandprothetisch gebied. U krijgt een digitaal ontworpen prothese die we met de grootse zorg en nauwkeurigheid maken en daardoor de meest optimale pasvorm heeft. Al binnen 2.5 week kunnen we bij u het op maat gemaakt kunstgebit plaatsen. We vertellen u graag meer over de werkwijze en het behandelplan voor het vervaardigen van uw nieuwe kunstgebit.

Icoon bij stappen Afspraak 1: intake en scan

Tijdens uw eerste afspraak voeren we een intakegesprek en bespreken we uw wensen. Uiteraard is dit ook het moment om al uw vragen te stellen. Op basis hiervan zal de tandprotheticus aangeven welke mogelijkheden er zijn en wat u kunt verwachten.

Vervolgens verzamelen we alle data door (indien nodig) het nemen van een afdruk en maken we een scan van uw kaken en uw oude prothese. We leggen vast hoe uw tanden en kiezen op elkaar komen, we noemen dit de beetbepaling. U kunt zelf aangeven wat de gewenste kleur is van de tanden en welke opstelling u wenst. Op basis hiervan maken we uw digitale (AvaDent) kunstgebit op maat. Deze afspraak duurt maximaal 60 minuten.

Icoon bij stappen Afspraak 2: plaatsen kunstgebit

Na 2 weken is uw volledige kunstgebit klaar. Tijdens deze afspraak van zo’n 30 minuten plaatsen we uw gebitsprothese. Samen kijken we of uw nieuwe prothese goed past en of alles naar wens is. Door de digitale precisie zit de gebitsprothese in de meeste gevallen goed en kunt u naar huis met uw nieuwe gebitsprothese. Mocht dat niet het geval zijn, dan voeren we kleine aanpassingen direct door.

Icoon bij stappen Afspraak 3: nazorg en/of controle

Mocht u na het dragen van uw nieuwe kunstgebit toch nog onverhoopt klachten hebben, kom dan langs voor een controleafspraak. We kijken dan waar de klachten vandaan komen en hoe we ze kunnen oplossen. Het verwijderen van drukplekken behoort tevens tot onze service. Ook als u geen klachten heeft, is het advies om jaarlijks uw gebitsprothese te laten controleren. Uw kaak kan bijvoorbeeld slinken, waardoor de prothese niet meer optimaal past. Lees meer over de nazorg na de behandeling.

Kosten kunstgebit

De kosten rondom een kunstgebit worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Omdat elke situatie uniek is, kunnen we u hier geen standaard prijzen tonen. We raden u daarom altijd aan contact met ons op te nemen, zodat we uw situatie met u kunnen bespreken en op basis daarvan een kostenindicatie kunnen geven.

Vergoeding kunstgebit

Voor een vergoeding van de kosten voor uw kunstgebit kunt u aanspraak doen op uw zorgverzekeraar. Een conventionele (gewone) prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Het overige deel van 25% is de eigen bijdrage. Deze kan gedeeltelijk tot geheel worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Naast de eigen bijdrage geldt er het verplichte eigen risico van € 385,- per jaar (tot 2026).

Lees meer over kosten en vergoedingen

Contact opnemen met Tandprothetische praktijk Novotny in Hilversum

Heeft u vragen over deze behandeling of wilt u graag een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons. We denken graag met u mee.

Bel ons  Afspraak maken

Contactgegevens

Christiaan Novotny
Loosdrechtseweg 34A
1215 JW Hilversum
035 879 5171
info@tppnovotny.nl

Openingstijden

Maandag09.00 – 17.00 uur
Dinsdag09.00 – 17.00 uur
Woensdag09.00 – 17.00 uur
Donderdag09.00 – 17.00 uur
Vrijdaggesloten

© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks