Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Nazorg en controle

U heeft een prachtige nieuwe gebitsprothese en een stralende glimlach. Het is belangrijk dat deze goed zit en u geen pijn heeft. In sommige gevallen is het nodig om nazorg te bieden door het uitvoeren van kleine correcties. Daarnaast is het goed om controles uit te voeren op de pasvorm van de bestaande prothese. Het is mijn focus dat u een goed zittende en pijnloze gebitsprothese heeft. Daarom kunt u altijd terecht voor nazorg en controle van uw kunstgebit.

Nazorg: pijn- of drukplekken

Met zorg en aandacht maak ik een nieuw kunstgebit voor u. Het tandvlees van uw kaak is teer, daarom kan een nieuw kunstgebit in het begin irriteren. Heeft u last van pijn- of drukplekken? Plan dan een controle bezoek in. Wij zorgen dat u zo snel mogelijk terecht kunt. Door het aanbrengen van kleine correcties aan uw kunstgebit verhelpen wij uw pijn. Dit behoort tot onze service.

Voordat u met pijnklachten bij ons komt is het handig als u uw kunstgebit enige tijd gedragen heeft, dan is de plek van de klacht beter te zien.

Afspraak maken

Jaarlijkse controle van uw gebitsprothese

Uw kunstgebit of prothese vraagt om onderhoud. Omdat een gebit na verloop van tijd losser kan gaan zitten, is het belangrijk deze te laten controleren. Door het uitvoeren van controles doet u langer met een goed zittende prothese. Ook voor een prothese op implantaten (klikgebit) geldt dit advies. Ik voer de controle uit op het uitneembare deel en bekijk of en in hoeverre uw kaak geslonken is en de implantoloog controleert de implantaten.

U kunt het beste jaarlijks uw prothese laten controleren, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat het u in eerste instantie niet opvalt. Als u regelmatig teruggaat voor controle hou ik alles voor u in de gaten. Door het goed te onderhouden, heeft u er langer plezier van en uw prothese behoudt de perfecte pasvorm. Door de jaarlijkse controle kunnen er eerder aanpassingen gedaan worden  bijvoorbeeld een rebasing. Er wordt dan een voering aangebracht op de prothese waardoor deze weer goed aansluit op uw kaak.

Wanneer is een controle aan te raden?

Er is een aantal oorzaken die aangeven, dat uw kunstgebit mogelijk aan onderhoud toe is. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:

  • U gebruikt regelmatig kleefpasta’s
  • Prothese zit los(ser)
  • Moeite met kauwen of praten
  • Pijnlijke plekjes in uw mond
  • Slijtage aan het kunstgebit

Indien u een of meerdere symptomen herkent bij uzelf, doet u er goed aan om direct een afspraak te maken!
Maak hier uw afspraak voor uw jaarlijkse controle van uw kunstgebit.

Afspraak maken

Hoe onderhoudt u zelf uw prothese?

Het is ook belangrijk dat u zelf uw prothese goed onderhoudt. Dit kunt u op meerdere manieren doen. Hoe u dat het beste kunt doen leest u hier.

© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks