Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Vrijblijvend advies en informatie

Graag staan wij u te woord indien u vragen heeft of vrijblijvend en kosteloos advies wilt over uw situatie, mogelijkheden of behandelingen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen op telefoonnummer 035 879 51 71 of via het afsprakenformulier.

Zodra u een (nieuwe) gebitsprothese heeft is het van belang om deze zelf goed te reinigen en te onderhouden. Wat en hoe u dit het beste kunt doen leest u hieronder.

Advies: hoe u uw kunstgebit het beste kunt schoonmaken

Het is belangrijk om uw kunstgebit dagelijks te reinigen. In tegenstelling tot uw tanden poetst u uw gebitsprothese niet met tandpasta. Tandpasta is namelijk een schuurmiddel en de prothese zal dus zijn mooie glans verliezen wanneer hiermee wordt gepoetst. Daarnaast komen er kleine krasjes op de prothese waardoor tandsteen en ander vuil eerder plakken aan de prothese.

Reinig dagelijks uw gebitsprothese met een speciale protheseborstel. De prothese borstel heeft een dubbele borstelkop. De rechte borstelkop gebruikt u voor een optimale reiniging van de buitenkant van de prothese. De tapstoelopende borstelkop gebruikt u voor het reinigen van de binnenkant van de prothese. Gebruik in plaats van tandpasta een speciaal reinigingsmiddel voor kunstgebitten. U kunt deze spullen kopen bij bijvoorbeeld de drogist. Indien wij de tandborstel op voorraad hebben krijgt u nadat uw nieuwe gebitsprothese is geplaatst een tandborstel van ons mee.
Wanneer u de prothese niet gebruikt kan deze droog of in een schoon glas water worden gezet. Met een klein scheutje azijn voorkomt u tandsteen aanslag.

U kunt de informatie over het reinigen van uw gebitsprothese ook hier nalezen in de brochure van de Organisatie Nederlandse Tandprothetici.

Advies: hoe u uw kunstgebit het beste kan onderhouden

Zodra u een nieuw kunstgebit heeft is het van belang om uw kunstgebit goed te onderhouden. Lees hieronder wat u zelf kunt doen.

Maak uw kunstgebit goed schoon

Het is belangrijk dat u uw kunstgebit na iedere maaltijd goed schoonmaakt. U kunt uw kunstgebit schoonmaken met een protheseborstel en zeep, of met een speciaal prothesereinigingsmiddel.

U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van uw boven- en onderkaak reinigt. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel. Zo masseert u ook uw kaken, wat de doorbloeding bevordert.

Doe ’s nachts uw kunstgebit uit

Wij adviseren u om s’ nachts in ieder geval het ondergebit uit te doen. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het tandvlees. Hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller, waardoor uw kunstgebit niet meer goed pas en gaat irriteren.

Contact

Heeft u toch nog vragen? Wij helpen u graag verder. Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 035 87 95 171 of via onderstaande button.

Contact

© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks