Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Gedeeltelijke gebitsprothese

Mist u zelf enkele tanden of kiezen ? Dan kunt u kiezen voor een partiële prothese. Dit is een gedeeltelijke en uitneembare prothese die tussen uw bestaande tanden en kiezen past. Hiermee krijgt u weer een volledig gebit waarmee u goed kunt eten en spreken en uw lacht ziet er weer mooi en volledig uit. De volgende verschillende soorten partiële protheses bestaan er: flexibele prothese, frame prothese, plaatprothese.

Partiële prothese: indien u slechts enkele tanden en kiezen mist, deze prothese maakt uw gebit weer compleet

Er bestaan verschillende soorten partiële protheses met andere eigenschappen. De mogelijkheden zijn afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Voorafgaand bespreek ik dit met u. Hieronder leest u meer over de eigenschappen van de verschillende soorten gedeeltelijke gebitsprotheses.

Flexibele prothese

Deze prothese wordt gemaakt van zeer flexibel materiaal. De prothese is eenvoudig uit de mond te nemen. Een ander voordeel is het draagcomfort. Bij een flexibele gedeeltelijke prothese hoeft er geen verhemelteplaat te worden gebruikt. Dit komt de smaakbeleving, het praten en het draagcomfort ten goede.

Frame prothese

De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen.

Plaatprothese

De plaatprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen.

Wanneer kiest u voor een gedeeltelijke prothese?

Een gedeeltelijke prothese (frame, plaat of flexibel) biedt uitkomst in de volgende situaties:

  • U mist tanden en of kiezen
  • Uw tanden of kiezen kunnen niet door een kroon, brug of implantaat worden vervangen
  • U bent nog niet toe aan een volledig kunstgebit
  • Praten en eten gaat moeilijker door de missende tanden of kiezen
  • Esthetisch wilt u weer een compleet gebit

Meer informatie

Wilt u weten wat de mogelijkheden van een partiële prothese voor u zijn, of wilt u meer informatie hierover? Neem vrijblijvend contact op of plan een afspraak in op onze praktijk in Hilversum.

Afspraak maken

Behandelplan partiële prothese

Samen bespreken we welke soort partiële prothese het meest geschikt is voor u. Vervolgens vervaardig ik uw frame- flexibele- of plaatprothese met behulp van de laatste technologieën op tandprothetisch gebied. U krijgt een digitaal ontworpen gedeeltelijke gebitsprothese die met de grootse zorg en nauwkeurigheid is gemaakt en de meest optimale pasvorm heeft. Binnen 2.5 week kan ik bij u een op maat gemaakt gedeeltelijk kunstgebit plaatsen.

Hieronder leest u meer over het behandelplan voor het vervaardigen van uw nieuwe partiële prothese.

Icoon bij stappen Afspraak 1: scan

Tijdens uw eerste afspraak voeren we een intakegesprek en bespreken wij uw wensen. U bent ook in de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Op basis hiervan zal ik aangeven welke mogelijkheden er zijn en wat u kunt verwachten.

Vervolgens verzamel ik alle data door (indien nodig) het nemen van een afdruk en maak ik een scan van uw kaken en van uw resterende tanden en of kiezen . Ik leg vast hoe uw tanden en kiezen op elkaar komen (beetbepaling). Vaak laat ik uw partiële qua vorm en uiterlijk aansluiten op uw huidige gebit. Echter heeft u specifieke wensen dan kunt u dat uiteraard aangeven. Op basis hiervan maak ik uw partiële prothese op maat. Deze afspraak duurt maximaal 60 minuten.

Icoon bij stappen Afspraak 2: plaatsen partiële prothese

Na ongeveer twee weken is uw partiële prothese klaar! Samen kijken we of uw nieuwe prothese goed past en alles naar wens is. Door de digitale precisie zit de gedeeltelijke gebitsprothese in de meeste gevallen goed en kan deze direct geplaatst worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan voer ik kleine aanpassingen direct door.

Icoon bij stappen Afspraak 3: nazorg/controle

Mocht u na het dragen toch nog onverhoopt klachten hebben? Kom dan langs voor een controleafspraak. Ik doe mijn uiterste best om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat u tevreden bent. Het verwijderen van drukplekken behoort tot mijn service.

Kosten en vergoedingen gedeeltelijke prothese

De kosten van een partiële of frame prothese vallen niet onder de basisverzekering en worden dus alleen gedeeltelijk tot geheel vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Dit verschilt per verzekering. Graag maken wij een begroting voor u. Uw zorgverzekeraar kan u informeren over de kosten.

Lees meer over kosten en vergoedingen
© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks