Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Gedeeltelijke gebitsprothese

Het liefst behouden we ons hele leven onze natuurlijke tanden en kiezen. Helaas is dat niet altijd haalbaar. We begrijpen als geen ander dat het ontbreken van een of meerdere tanden of kiezen van invloed kan zijn op hoe u zicht voelt. Gelukkig bestaan er gedeeltelijke gebitsprotheses, ook wel partiële protheses of gedeeltelijk kunstgebit genoemd. Dit is een gedeeltelijke en uitneembare prothese die perfect tussen uw bestaande tanden en kiezen past. Hiermee krijgt u weer een volledig gebit, waarmee u goed kunt eten en spreken en uw lacht ziet er weer mooi en volledig uit. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak.

Bel ons Afspraak maken

De verschillende soorten gedeeltelijke gebitsprotheses

Er zijn een aantal verschillende soorten partiële protheses, namelijk een flexibele prothese, frame prothese en plaatprothese. Het verschil leggen we u graag uit. Het is belangrijk om te onthouden dat de mogelijkheden afhankelijk zijn van uw situatie en uw wensen.

Flexibele prothese

Deze prothese maken we van zeer flexibel materiaal. De prothese is daardoor eenvoudig uit de mond te nemen. Een ander voordeel is het draagcomfort. Bij een flexibele gedeeltelijke prothese hoeft er geen verhemelteplaat te worden gebruikt. Dit komt de smaakbeleving, het praten en het draagcomfort ten goede.

Frame prothese

De frame prothese maken we van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frame prothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Een groot voordeel van een frame prothese is dat het kaakbot minder snel zal slinken, waardoor het voor langere tijd past.

Plaatprothese

De plaatprothese maken we met een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen.

Wanneer kiest u voor een gedeeltelijke prothese?

Een gedeeltelijke prothese (frame, plaat of flexibel) biedt uitkomst in de volgende situaties:

  • U mist tanden en of kiezen
  • Uw tanden of kiezen kunnen niet door een kroon, brug of implantaat worden vervangen
  • U bent nog niet toe aan een volledig kunstgebit
  • Praten en eten gaat moeilijker door de missende tanden of kiezen
  • Esthetisch wilt u weer een compleet gebit

Wilt u weten wat de mogelijkheden van een gedeeltelijk kunstgebit voor u zijn, of wilt u meer informatie hierover? Neem vrijblijvend contact op of plan een afspraak in op onze praktijk in Hilversum.

Bel ons Afspraak maken

Over tandprotheticus Christiaan Novotny

“Mijn naam is Christiaan Novotny en sinds 1999 ben ik werkzaam binnen de mondzorg. Ik ben gestart bij een tandtechnisch laboratorium als tandtechnieker/tandtechnicus. Mijn interesse lag vooral in het vervaardigen van de verschillende soorten kunstgebitten. Daarom heb ik besloten om mij hierin volledig te specialiseren. Hiervoor heb ik twee studies afgerond. In 2007 ben ik als gediplomeerd en erkend tandprotheticus mijn eigen Tandprothetische Praktijk Novotny gestart, waar ik erg trots op ben en met veel plezier werk.”

Lees meer over Christiaan

Behandelplan gedeeltelijke prothese

Samen bespreken we welke soort gedeeltelijke gebitsprothese het meest geschikt is voor u. Vervolgens vervaardigen we uw frame, flexibele of plaatprothese met behulp van de laatste technologieën op tandprothetisch gebied. U krijgt een digitaal ontworpen gebitsprothese, die met de grootse zorg en nauwkeurigheid is gemaakt en de meest optimale pasvorm heeft. Al binnen 2.5 week plaatsen we het op maat gemaakt gedeeltelijk kunstgebit bij u.

Hieronder leest u meer over het behandelplan voor het vervaardigen van uw nieuwe gedeeltelijke gebitsprothese.

Icoon bij stappen Afspraak 1: scan

Tijdens uw eerste afspraak voeren we een intakegesprek en bespreken we uw wensen. Uiteraard bent u ook in de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Op basis hiervan zullen we aangeven welke mogelijkheden er zijn en wat u kunt verwachten.

Vervolgens verzamelen we alle data door (indien nodig) het nemen van een afdruk en maken we een scan van uw kaken en van uw resterende tanden en of kiezen. We leggen vast hoe uw tanden en kiezen op elkaar komen, we noemen dit ook wel een beetbepaling. Vaak laten we uw prothese qua vorm en uiterlijk aansluiten op uw huidige gebit. Heeft u echter specifieke wensen, dan kunt u dat uiteraard aangeven. Op basis hiervan maken we uw partiële prothese op maat. Deze afspraak duurt maximaal 60 minuten.

Icoon bij stappen Afspraak 2: plaatsen gedeeltelijke gebitsprothese

Na ongeveer twee weken is uw gedeeltelijke gebitsprothese klaar. Samen kijken we of uw nieuwe prothese goed past en of alles naar wens is. Door de digitale precisie zit de gedeeltelijke gebitsprothese in de meeste gevallen goed en kan deze direct geplaatst worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan voeren we kleine aanpassingen direct door.

Icoon bij stappen Afspraak 3: nazorg/controle

Mocht u na het dragen toch nog onverhoopt klachten hebben? Kom dan langs voor een controleafspraak. We doen onze uiterste best om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat u tevreden bent. Het verwijderen van drukplekken behoort tot onze service.

Kosten gedeeltelijke gebitsprothese

De prijzen voor een gedeeltelijke gebitsprothese worden elk jaar bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Gezien de diversiteit in persoonlijke omstandigheden, is het niet mogelijk om hier een algemene prijsopgave te verstrekken. Wij adviseren u daarom om persoonlijk contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen uw specifieke situatie doornemen en een op maat gemaakte kostenindicatie voor u opstellen.

Vergoedingen gedeeltelijke prothese

De kosten van een partiële of frame prothese vallen niet onder de basisverzekering en worden dus alleen gedeeltelijk tot geheel vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Dit verschilt per verzekering. Graag maken wij een begroting voor u. Uw zorgverzekeraar kan u informeren over de kosten.

Lees meer over kosten en vergoedingen

Contact

Wilt u meer informatie over onze partiële protheses? Neem dan direct contact met ons op

Bel ons Maak een afspraak

Contactgegevens

Christiaan Novotny
Loosdrechtseweg 34A
1215 JW Hilversum

035 879 5171
info@tppnovotny.nl

Openingstijden

Maandag09.00 – 17.00 uur
Dinsdag09.00 – 17.00 uur
Woensdag09.00 – 17.00 uur
Donderdag09.00 – 17.00 uur
Vrijdaggesloten

© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks