Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Klikgebit op implantaten op bestaande steg of locators

Is uw oude klikgebit op steg of drukknoppen 5 jaar oud en is deze aan vervanging toe? Dat is mogelijk. Ik hou hierbij rekening met uw wensen. Indien u wilt kan ik uw huidige prothese ook exact namaken op basis van de digitale back-up. Mocht u wel aanpassingen willen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Met behulp van digitale technologieën maak ik een klikgebit op maat. Daardoor past uw nieuwe kunstgebit optimaal en ervaart u beter comfort.

Klikgebit op 4 implantaten onderkaak

Voordelen digitaal vervaardigd klikgebit

  • Minder happen of in sommige gevallen is het zelfs niet nodig
  • Sneller: in 2 afspraken een nieuw kunstgebit
  • Meer comfort: vanwege perfecte pasvorm
  • Geen zwarte tandrandjes
  • Tot 8x sterker
  • Overname van bestaande opstelling kunstgebit behoort tot de mogelijkheden

Afspraak maken

Behandelplan klikgebit op implantaten bij Tandprothetische praktijk Novotny in Hilversum

Ik vervaardig uw klikgebit met behulp van de laatste technologieën op tandprothetisch gebied. U krijgt een digitaal ontworpen prothese die met de grootse zorg en nauwkeurigheid is gemaakt en de meest optimale pasvorm heeft. Binnen 2.5 week kan ik bij u een op maat gemaakt klikgebit plaatsen. Hieronder leest u meer over de werkwijze en het behandelplan voor het vervaardigen van uw nieuwe gebitsprothese op implantaten.

Icoon bij stappen Afspraak 1: scan

Tijdens uw eerste afspraak voeren we een intakegesprek en bespreken wij uw wensen. U bent ook in de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Op basis hiervan zal ik aangeven welke mogelijkheden er zijn en wat u kunt verwachten.

Vervolgens verzamel ik alle data door (indien nodig) het nemen van een afdruk en maak ik een scan van uw kaken en uw oude prothese. Ik leg vast hoe uw tanden en kiezen op elkaar komen (beetbepaling). U kunt zelf aangeven wat de gewenste kleur is van de tanden en welke opstelling u wenst. Op basis hiervan maak ik uw digitale (AvaDent) kunstgebit op maat. Deze afspraak duurt maximaal 60 minuten.

Icoon bij stappen Afspraak 2: plaatsen klikgebit

Na twee weken is uw klikgebit klaar. Tijdens deze afspraak van zo’n 30 minuten wordt uw gebitsprothese geplaatst. Samen kijken we of uw nieuwe prothese goed past en alles naar wens is. Door de digitale precisie zit de gebitsprothese in de meeste gevallen goed en kunt u naar huis met uw nieuwe gebitsprothese. Mocht dat niet het geval zijn, dan voer ik kleine aanpassingen direct door.

Icoon bij stappen Afspraak 3: nazorg en/of controle

Mocht u na het dragen van uw nieuwe kunstgebit toch nog onverhoopt klachten hebben. Kom dan langs voor een controleafspraak. Ik kijk hoe ik het voor u kan oplossen. Het verwijderen van drukplekken behoort tot mijn service. Ook als u geen klachten hebt, is het advies om tweejaarlijks uw gebitsprothese te laten controleren. Uw kaak kan bijvoorbeeld slinken waardoor de prothese niet meer optimaal past.

Kosten en vergoedingen klikgebit op bestaande steg of locators

Het plaatsen van implantaten door een implantoloog/kaakchirurg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering mits er door de zorgverzekeraar een machtiging voor is gegeven. Omdat het hier om een vergoeding vanuit de basisverzekering gaat wordt het eigen risico (tot 2026: € 385,- per jaar) aangesproken.

Een prothese op implantaten wordt voor het merendeel vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een wettelijke eigen bijdrage, deze is percentueel en als volgt ingedeeld:

  • Een volledige onderprothese op implantaten: 10%.
  • Een volledige bovenprothese op implantaten: 8%.
  • Een tegelijkertijd vervaardigde normale bovenprothese in combinatie met een implantaat gedragen onderprothese: 17%.
  • Een tegelijkertijd vervaardigde normale onderprothese in combinatie met een implantaat gedragen bovenprothese: 17%.

Naast de procentuele eigen bijdrage wordt het eigen risico aangesproken.

N.B.: indien het plaatsen van de implantaten én het plaatsen van de prothese niet in hetzelfde kalenderjaar plaatsvinden, dan wordt in beide jaren het eigen risico aangesproken.

Lees meer over kosten en vergoedingen
© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks