Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Rebasing

In de loop der jaren slinkt uw kaak. Dit is een natuurlijk proces. Daarom is het aan te bevelen dat u iedere twee jaar een afspraak maakt voor een controlebezoek.

Als uw kunstgebit (gebitsprothese) niet meer goed past en deze is nog geen 5 jaar oud dan kan ik een rebasing uitvoeren. Hiermee breng ik een voering/laag aan op het kunstgebit, hiermee sluit de prothese weer goed aan op de kaak en wordt een loszittende prothese verholpen.

Wanneer laat u uw prothese rebasen?

Vaak wordt er een rebasing uitgevoerd indien er sprake is van onderstaande situaties:

  • uw prothese is <5 jaar oud
  • u heeft een loszittende prothese
  • er blijft eten onder de prothese zitten
  • pijnlijke plekjes in uw mond
  • iets hangende of geïrriteerde mondhoeken
  • u gebruikt wel eens kleefpasta’s

Behandelplan

De afspraak voor een rebasing wordt in de ochtend ingepland vóór 10.30 uur. Er wordt eerst een afdruk genomen. Vervolgens zal ik werkzaamheden uitvoeren aan de prothese. Hierbij bent u niet aanwezig.

In verband met wachttijden en werkzaamheden aan de prothese bent u deze maximaal een dag kwijt. U krijgt dezelfde dag een bericht van ons zodra de prothese weer gepast en opgehaald kan worden.

Afspraak maken

Wilt u controleren of uw prothese nog goed zit of een afspraak maken voor een rebasing van uw kunstgebit? Maak dan nu telefonisch een afspraak door te bellen naar 035 87 95 171. Of maak online een afspraak via onderstaande button.

Afspraak maken

Kosten en vergoedingen rebasen

Rebasen volledige prothese en klikgebit
De kosten van het rebasen van een volledige prothese zonder implantaten worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering; u heeft dus een eigen bijdrage van 10%. Omdat het een vergoeding vanuit de basisverzekering betreft worden de kosten verrekend met het openstaande deel van uw eigen risico (€ 385,- per jaar – tot 2026).

De kosten van het rebasen van een implantaat gedragen prothese worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering; u heeft dus een eigen bijdrage van 10%. Omdat het een vergoeding vanuit de basisverzekering betreft worden de kosten verrekend met het openstaande deel van uw eigen risico (€ 385,- per jaar – tot 2026).

In alle gevallen kunt u de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar als u een uitgebreide-, aanvullende- en/of tandartsverzekering heeft.

Let op: voor het rebasen van een implantaat gedragen prothese is een machtiging nodig. Een enkele keer kan de zorgverzekeraar vragen om eerst uw implantoloog te bezoeken. Wij zullen u informeren en de machtiging verzorgen.

Rebasen partiële prothese
De kosten van een rebasing aan een partiële- of frameprothese worden alleen, geheel of gedeeltelijk, vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. De vergoeding verschilt per verzekering.

Lees meer over kosten en vergoedingen
© TPP Novotny 2023 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks