Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Rebasing kunstgebit

Ook als u een kunstgebit heeft, slinkt uw kaak in de loop der jaren. Dit is een natuurlijk proces en daarom niets om u zorgen over te maken. Wel kan het slinken van de kaak ervoor zorgen dat uw kunstgebit minder goed past. Daarom raden we aan dat u iedere twee jaar een afspraak maakt voor een controlebezoek.

Merkt u dat uw kunstgebit (gebitsprothese) niet meer goed past en is deze nog geen 5 jaar oud? Dan kunnen we bij TPP Novotny een rebasing uitvoeren. Hiermee brengen we een voering/laag aan op het kunstgebit, waardoor de prothese weer goed aansluit op de kaak. Zo verhelpen we een loszittende prothese. Neem contact met ons op of maak een afspraak als u merkt dat uw kunstgebit los begint te zitten.

Bel onsMaak een afspraak

Wanneer laat u uw kunstgebit rebasen?

Vaak voeren we een rebasing uit indien er sprake is van een of meerdere van onderstaande situaties:

  • Uw prothese is minder dan 5 jaar oud en past niet goed meer
  • U heeft een loszittende prothese
  • Er blijft eten onder de prothese zitten
  • Pijnlijke plekjes in uw mond
  • Iets hangende of geïrriteerde mondhoeken
  • U gebruikt (wel eens) kleefpasta’s

Behandelplan voor het rebasen van uw kunstgebit

Het rebasen van uw kunstgebit bestaat uit een aantal stappen. Om te beginnen plannen we de afspraak in vóór 10.30 uur. Dit doen we zodat we voldoende tijd hebben om uw kunstgebit te rebasen en u hem dezelfde dag weer op kunt halen. We beginnen de afspraak met het maken van een afdruk.  Vervolgens voeren we de werkzaamheden uit aan de prothese. Hierbij bent u niet aanwezig.

In verband met wachttijden en werkzaamheden aan de prothese bent u deze maximaal een dag kwijt. U krijgt dezelfde dag een bericht van ons zodra de prothese weer gepast en opgehaald kan worden.

Maak een afspraak

Over tandprotheticus Christiaan Novotny

“Mijn naam is Christiaan Novotny en sinds 1999 ben ik werkzaam binnen de mondzorg. Ik ben gestart bij een tandtechnisch laboratorium als tandtechnieker/tandtechnicus. Mijn interesse lag vooral in het vervaardigen van de verschillende soorten kunstgebitten. Daarom heb ik besloten om mij hierin volledig te specialiseren. Hiervoor heb ik twee studies afgerond. In 2007 ben ik als gediplomeerd en erkend tandprotheticus mijn eigen Tandprothetische Praktijk Novotny gestart, waar ik erg trots op ben en met veel plezier werk.”

Lees meer over Christiaan

Kosten kunstgebit rebasen

De tarieven voor de rebasing van een kunstgebit, klikgebit of partiële prothese worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Omdat elke situatie uniek is, kunnen we u hier geen standaard prijzen tonen. We raden u daarom altijd aan contact met ons op te nemen, zodat we uw situatie met u kunnen bespreken en op basis daarvan een kostenindicatie kunnen geven.

Vergoedingen kunstgebit/klikgebit of partiële prothese rebasen

Volledige prothese en klikgebit

De kosten van het rebasen van een volledige prothese zonder implantaten worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering; u heeft dus een eigen bijdrage van 10%. Omdat het een vergoeding vanuit de basisverzekering betreft, worden de kosten verrekend met het openstaande deel van uw eigen risico (€ 385,- per jaar – tot 2026).

Ook de kosten rondom het rebasen van een implantaat gedragen prothese worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering; ook hier geldt dus een eigen bijdrage van 10%.

In alle gevallen kunt u de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar als u een uitgebreide-, aanvullende- en/of tandartsverzekering heeft.

Let op: voor het rebasen van een implantaat gedragen prothese is een machtiging nodig. Een enkele keer kan de zorgverzekeraar vragen om eerst uw implantoloog te bezoeken. Wij zullen u informeren en de machtiging verzorgen.

Partiële prothese

De kosten van een rebasing aan een partiële- of frameprothese worden alleen, geheel of gedeeltelijk, vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. De vergoeding verschilt per verzekering. Check bij uw zorgverzekeraar wat er wordt vergoed of lees meer over kosten en vergoedingen.

Lees meer over kosten en vergoedingen

Afspraak maken

Wilt u controleren of uw prothese nog goed zit of een afspraak maken voor een rebasing van uw kunstgebit? Maak dan nu telefonisch of online een afspraak via onderstaande buttons.

Bel onsMaak een afspraak

Contactgegevens

Christiaan Novotny
Loosdrechtseweg 34A
1215 JW Hilversum

035 879 5171
info@tppnovotny.nl

Openingstijden
Maandag             09.00 – 17.00 uur
Dinsdag               09.00 – 17.00 uur
Woensdag          09.00 – 17.00 uur
Donderdag         09.00 – 17.00 uur
Vrijdag                 gesloten

© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks