Uw specialist in digitale gebitsprotheses

Reparatie kunstgebit

Het kan voorkomen dat uw gebitsprothese breekt of scheurt, of dat er een tand of kies uit uw prothese is gevallen. We begrijpen dat dit erg vervelend is en dat u dit zo snel mogelijk verholpen wilt hebben. In dergelijke gevallen neemt u direct telefonisch contact op of maakt u een afspraak in onze praktijk. Neem altijd uw gebroken onderdelen of missende tanden en kiezen mee.

Bel onsMaak een afspraak

Kunstgebit reparatie

Is uw kunstgebit kapot of ontbreken er tanden of kiezen? Breng het kunstgebit dan voor 10.00 uur naar onze praktijk in Hilversum voor reparatie. We repareren uw kunstgebit in dat geval dezelfde dag nog. Zodra de reparatie afgerond is nemen we uiteraard contact met u op, zodat u uw gebitsprothese kunt ophalen en deze weer zorgeloos kunt dragen om mee te eten, lachen en spreken.

Veel voorkomende kunstgebit beschadigingen

Helaas kan het voorkomen dat uw kunstgebit beschadigt. Veel voorkomende beschadigingen zijn:

  • Uw kunstgebit is doormidden gebroken
  • Er is een hoekje van uw kunstgebit afgebroken
  • Er zit een scheur of barst in uw kunstgebit
  • Er ontbreekt een tand of kies
  • Er is een tand of kies afgebroken

Merkt u een van bovenstaande beschadigingen op? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

Bel onsMaak een afspraak

Over tandprotheticus Christiaan

“Mijn naam is Christiaan Novotny en sinds 1999 ben ik werkzaam binnen de mondzorg. Ik ben gestart bij een tandtechnisch laboratorium als tandtechnieker/tandtechnicus. Mijn interesse lag vooral in het vervaardigen van de verschillende soorten kunstgebitten. Daarom heb ik besloten om mij hierin volledig te specialiseren. Hiervoor heb ik twee studies afgerond. In 2007 ben ik als gediplomeerd en erkend tandprotheticus mijn eigen Tandprothetische Praktijk Novotny gestart, waar ik erg trots op ben en met veel plezier werk.”

Lees meer over Christiaan

Kosten reparatie kunstgebit

De tarieven voor een reparatie aan een kunstgebit worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Omdat elke situatie uniek is, kunnen we u hier geen standaard prijzen tonen. We raden u daarom altijd aan contact met ons op te nemen, zodat we uw situatie met u kunnen bespreken en op basis daarvan een kostenindicatie kunnen geven.

Vergoedingen reparatie kunstgebit

Volledig kunstgebit boven- en/of onderkaak of klikgebit

Een reparatie wordt voor 90% vergoed door de zorgverzekeraar, de overige 10% zijn voor eigen rekening. Het gaat hierbij om een bedrag tussen de €8 en €9. Dit bedrag kan lager zijn afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Houd er wel rekening mee dat het jaarlijkse eigen risico wordt aangesproken als u deze nog niet volledig hebt gebruikt.

Partiële of frameprothese

De kosten van een reparatie aan een partiële- of frameprothese worden alleen, geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Het eigen risico wordt dan ook niet door uw zorgverzekeraar aangesproken. Dit geld zowel voor het verplicht eigen risico (€385 in 2024), als het vrijwillig gekozen en verhoogd eigen risico in ruil voor korting op de maandelijkse zorgpremie. Dit komt omdat de behandeling niet uit de basisverzekering vergoed wordt. Alleen als hier sprake van is, dan wordt het verrekend met uw eigen risico.

Lees meer over kosten en vergoedingen

Prothese verloren? Binnen 6 werkdagen een nieuw kunstgebit

Het kan voorkomen dat u onverhoopt uw prothese kwijtraakt. Indien u eerder uw prothese bij ons digitaal heeft laten vervaardigen is dit geen probleem. Dankzij de digitale back-up wordt – indien nodig – binnen 6 werkdagen een exacte kopie gemaakt zónder dat u opnieuw in de stoel hoeft plaats te nemen, mits er tijdens de vorige pas- en plaatsingsafspraak geen grote aanpassingen aan uw kunstgebit waren gedaan.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn kunstgebit zelf repareren?

Als uw kunstgebit is gebroken, probeer het dan niet zelf te repareren met (seconde)lijm omdat dit verdere schade kan veroorzaken en het voor ons lastiger maakt om deze te repareren. Bewaar alle stukken en neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Hoe kan ik reparaties voorkomen?

Goede zorg en onderhoud kunnen de levensduur van uw kunstgebit verlengen. Een jaarlijkse controle is daarom belangrijk. Indien nodig doen wij aanpassingen aan uw gebitsprothese. Het is namelijk belangrijk dat de pasvorm goed zit. De gebitsprothese kan goed aanvoelen, maar de kaak kan ondertussen wel aan het slinken zijn. Hierdoor komt er steeds meer druk op een bepaald deel van het kunstgebit waardoor deze op den duur breekt. Door het uitvoeren van regelmatige controles kan dit ondervangen worden.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U maakt uw kunstgebit schoon en hij valt in de wasbak en hij breekt, voorkom dit door wat water in de wasbak te laten lopen of leg er een handdoek in.

Het kan ook zo zijn dat uw prothese door ouderdom of slijtage kleine scheurtjes tussen de tanden krijgt en bij het bijten of kauwen kan zo’n scheurtje plotsklap verder scheuren. Heeft u klachten en is uw prothese 5 jaar oud dan dient uw prothese te worden vervangen voor een nieuwe.

Contact

U bent uw prothese verloren of dient deze gerepareerd te worden? Neem dan direct contact met ons op. Indien we een digitale back-up hebben, ontvangt u al binnen 6 dagen een nieuwe prothese.

Bel onsMaak een afspraak

Contactgegevens

Christiaan Novotny
Loosdrechtseweg 34A
1215 JW Hilversum

035 879 5171
info@tppnovotny.nl

Openingstijden
Maandag             09.00 – 17.00 uur
Dinsdag               09.00 – 17.00 uur
Woensdag          09.00 – 17.00 uur
Donderdag         09.00 – 17.00 uur
Vrijdag                 gesloten

© TPP Novotny 2024 Alle rechten voorbehouden | Design by iClicks